Törökország 15 millió adag vakcinát adományoz afrikai országoknak

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 18.

Külpol

A saját fejlesztésű Turkovacból adnának, ami még hatósági engedélyt sem kapott.

Törökország 15 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz az afrikai országoknak – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton az isztambuli Törökország-Afrika csúcstalálkozón.

Ankara Erdogan elnöksége óta intenzíven fejleszti diplomáciai, gazdasági és kereskedelmi – főleg hadiipari – kapcsolatait az afrikai országokkal, az elnök a kontinensnek már mintegy 30 országában tett látogatást.

A pénteken megkezdődött csúcstalálkozó már a harmadik hasonló, és célja a kapcsolatok szorosabbra fűzése. Tizenhat államfő és 102 miniszter vesz részt a mostanin.

Törökország a maga fejlesztette, Turkovac nevű vakcinából akar adományozni, de ez még nem kapta meg a hatósági engedélyt.

A Törökország és Afrika közötti kereskedelmi forgalom az utóbbi 20 évben évi 5,4 milliárd dollárról a múlt évre 25,3 milliárdra nőtt. Idén az első 11 hónapban elérte a 30 milliárdot, de a cél az évi 75 milliárd dollár – mondta Erdogan.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk