Trump asztaláról loptak iratokat a beosztottjai

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 04., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azért, hogy az elnök nehogy aláírjon olyan rendeleteket, amik bajba sodornák az Egyesült Államok biztonságát.

Donald Trumpot nemzetbiztonsági kockázatnak tartják a legközelebbi beosztottjai, nem egyszer előfordult, hogy Gary Cohn főtanácsadó az elnök asztaláról lopott egy rendelettervezetet, nehogy Trump aláírja. Az elnöknek pedig fel sem tűnt, hogy hiányzik egy irat.

Mindez abból a könyvből derül ki, mely novemberben jelenik meg, és amiből most részleteket közöl a CNN. A könyv írója a Watergate-botrányt kirobbantó legendás újságíró, Bob Woodward.

Nem csupán Gary Cohn, de mások is éltek azzal a módszerrel, hogy bizonyos iratokat elrejtettek az elnök elől, ha úgy gondolták káros lenne az országnak ha Trump foglalkozna velük. Mások viszont csak egyszerűen elterelték az elnök figyelmét.

James Mattis védelmi miniszter szerint az elnök egy ötödikes-hatodikos általános iskolás értelmi szintjén van. Volt ügyvédje John Dowd „kibaszott hazudozónak“ tartja, Kabinetfőnöke, John Kelly szerint pedig Trump hülye és tébolyodott. A könyv szerint a kabinetfőnök egyszer kifakadt az elnöki irodában, mondván hogy az elnök komplett őrült, akit semmiről nem lehet meggyőzni. „Nem értem, miért vagyunk itt egyáltalán. Ez a legrosszabb munkám,ami valaha volt.“

A könyv alapján Trump a média megszállotja, nagyon fontos neki miként szerepel nyilvánosan, ugyanakkor magányos és paranoid, aki rendszeresen megalázza munkatársait.

A könyv novemberben jelenik meg, nem sokkal a félidei választások előtt.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 04., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...