Trump kedvenc tévéadója figyelmezteti az embereket: ne kövessék az elnök útmutatását

  • narancs.hu
  • 2020. május 19.

Külpol

"Meg fogja ölni önöket, ha szedik" - így fakadt ki a csatorna műsorvezetője.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke újabb, a szakértők szerint őrült és veszélyes ötlettel állt elő hétfőn. Egy háttérbeszélgetésen ugyanis azt mondta, a koronavírus megelőzése gyanánt egy maláriaellenes gyógyszert, hidroxi-klorokint szed, amivel szerinte nincs egyedül és kifejezetten hatásos. Ezt a bejelentést úgy tette, hogy korábban az USA Élelmezési és Gyógyszerészeti Hivatala már figyelmeztetett: a szer szívritmus problémákat okozhat, káros és az sem bizonyított még, hogy hatásos a vírus ellen.

A tegnapi bejelentés miatt már a jobboldali Fox News műsorvezetőjénél is elszakadt a cérna (Trump többször hangsúlyozta, a CNN-nel szemben ő a Fox News-t szereti, rendszeresen nyilatkozik nekik, a tévétársaság már-már nyíltan az újraválasztása mellett kampányol).

A HuffPost beszámolója szerint a láthatóan izgatott, bosszús Neil Cavuto azzal fordult a nézőkhöz, nehogy megfogadják az elnök tanácsát, mert egyes rizikócsoportokba tartozó embereket akár meg is ölhet a hidroxi-klorokin. Állítását alátámasztandó Cavuto több szaktanulmányt idézett.

Nem ez az első eset, hogy Trump őrültségeket beszél a vírussal kapcsolatban. Április végén felvetette: ha már a kézfertőtlenítő elpusztítja a vírust a bőr felületén, mi lenne, ha azt befecskendeznék az emberek szervezetébe.

Figyelmébe ajánljuk