Trump kedvenc tévéje szerint sem ő nyerne, ha most választanának elnököt

  • narancs.hu
  • 2019. június 17.

Külpol

Erre Trump kampánycsapata megszakította a kapcsolatot néhány republikánus közvélemény-kutatóval.

A republikánusokhoz közelálló Fox tévécsatorna tegnap nyilvánosságra hozott közvéleménykutatása szerint a demokrata párti elnökjelölt-aspiráns Joe Biden 10 százalékkal vezet Donald Trump előtt., számolt be az MTI. „A demokraták biztos kezű vezetőt akarnak" – szűrte le a következtetést a Fox.
A felmérést a televízió a demokratákhoz közelálló Beacon Research és a republikánus Shaw & Company közvélemény-kutató cégekkel közösen készítette, mely szerint

Joe Biden támogatottsága 49 százalékos, míg Donald Trumpot a megkérdezettek 39 százaléka látná szívesen ismét elnökként.

"Trump jelenlegi helyzete messze van attól, hogy kedvezőnek lehetne minősíteni, de határozottan versenyben van. A republikánus tábor mellette áll, és széles körű lehetőségei nyílnak arra, hogy felvázolja az ország előrehaladását segítő döntéseit, miközben a demokraták a szavazókért és a média figyelméért folytatott harccal lesznek elfoglalva" – idézte a Fox Daron Shaw republikánus közvélemény-kutatót.

A közvélemény-kutatás nemcsak a politikusok támogatottságára terjedt ki, hanem az amerikai társadalmat foglalkoztató kérdésekre is.

Ebből az derült ki, hogy az abortusz ügye nagyon fontos választási téma lesz. A megkérdezettek 64 százaléka úgy gondolja, hogy a szövetségi legfelsőbb bíróságnak érvényben kellene hagynia az abortusz lehetőségét biztosító, úgynevezett Roe/Wade-döntést.

false

 

Fotó: yahoo.com

Ugyancsak tegnap az NBC tévécsatorna arról számolt be, hogy Trump kampánycsapata megszakította a kapcsolatot néhány republikánus közvélemény-kutatóval az után, hogy kiszivárgott, egy belső felmérés szerint Joe Biden jelenleg 11 kulcsfontosságúnak tartott tagállamban vezet .

Az NBC-hez is eljuttatott felmérés szerint Trump nem teljesít jól egyes többnyire republikánusokra szavazó államokban sem. Wisconsinban, Pennsylvaniában. Floridában és Michiganben – ahol 2016-ban Trump kis többséggel ugyan, de győzelmet aratott Hillary Clinton felett – most két számjegyű előnye van Joe Bidennak. A volt alelnöknek jelentős az előnye aVirginiában, Minnesotában, és Maine államban is. Virginiában például 55:38, Maine-ben 53:38 arányban vezet a demokrata párti politikus.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.

Gender a manézsban

A férfi és női szerepkör átalakulása lerágott csont, olyannyira, hogy a nemek szerepkörének egyik legmeghatározóbb új kihívása az, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk az átalakulásukról szóló históriát. Nagyon nehéz olyan irányból közelíteni meg a témát, amely (legalább az egyik nemnél) ne szemforgatásba vagy köldöknézegetésbe torkollna.

Teljes elsötétítés

Jánd falujának és az ország 4113. sz. útjának a szélére a korábbi „Isten hozott” vagy valami hasonló szöveget mutató tábla helyére kiraktak egy újat, amelyre ékes külföldi nyelven a következőket pingálták: „No Migration, No Gender, No War” – számolt be az ATV híradója.