Trump szerint nyugtalanító a járványhelyzet, de a vakcinával gyorsan véget vetnek majd neki

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 22.

Külpol

Közben a szájmaszk használatára biztatott mindenkit.

A járványhelyzet szinte bizonyosan romlani fog, mielőtt megindulna a javulás – jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján kedden kora este.

A csaknem három hónapos szünet után először megszervezett tájékoztatóján Donald Trump nyugtalanítónak nevezte, hogy az elmúlt hetekben fellángolt a járvány, de hozzátette azt is, hogy a megfelelő gyógymódokkal és a vakcinával "gyorsan véget vetünk ennek".

Hangsúlyozta: a kormányzat célja "nem csupán az, hogy menedzselje a járványt, hanem hogy véget is vessen neki". "Semmi nem állíthatja meg a kormányt abban, hogy életeket mentsen" – fogalmazott, majd arról tájékoztatott, hogy a vírus elleni oltóanyagok "sokkal hamarabb készen lesznek, mint ahogyan erre számítottunk". Közölte, hogy több laboratóriumban és gyógyszergyárban is folynak a vakcinakísérletek.

Trump az alig félórás sajtókonferencián arra kért mindenkit, hogy amennyiben nem tudja követni a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat, akkor "legalább hordjon szájmaszkot".
"Szeretjük-e vagy sem, de a szájmaszknak megvan a maga hatása" – fogalmazott.

Majd kihúzott a zsebéből egy szájmaszkot, és leszögezte, hogy lassanként ő maga is hozzászokik a viseléséhez. Elismerte, hogy jogosak voltak a vírustesztelés késedelmes megkezdése miatti kritikák, de hangsúlyozta, hogy a kormányzat erősen dolgozik a probléma megoldásán. Gyorsan eredményt mutató vírusteszteket ígért.

Trump több hónap ellenállás után először mutatkozott nyilvánosan maszkban

De nem azért, mert az USA-ban tombol a járvány. Donald Trump és teljes stábja szájmaszkot viselve jelent meg szombaton egy katonai kórházi látogatáson - írja a CNN. A koronavírus-járvány kezdete óta az elnök a hivatalos orvosi ajánlás ellenére sem hordott nyilvános eseményeken (sem) maszkot, így a mostani bethesdai kórházbejáráson készültek el a Fehér Ház sajtósainak első felvételei a szájmaszkos Trumpról.

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.