Túl kemény kérdéseket tett fel az elnöknek, erre őrizetbe vették a riportert

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. február 26.

Külpol

Venezuelában.

Őrizetbe vették az Egyesült Államok spanyolajkú közössége legnépszerűbb televíziójának, az Univisionnek a riporterét és forgatócsoportját a venezeulai elnöki palotában, mert Nicolás Maduro venezuelai elnöknek nem tetszettek a feltett kérdések - közölte az Univision a távirati iroda tudósítása szerint. A forgatócsoportot kedden kiutasítják Venezuelából.

Az Univision riportere, Jorge Ramos, aki hétfőn készített interjút a venezuelai elnökkel, elmondta: Maduro azután állt fel az interjútól, hogy egy olyan videót mutatott neki, amelyen fiatalok szemétszállító kocsiból esznek. Az elnök azt sem vette jó néven, hogy azt mondta, a venezuelaiak diktátornak tartják őt, és a politikai válságról, a kínzásokról, a politikai foglyokról szóló állításokról kérdezte. Mindezt Maduro „láthatón nem vette jó néven”, és az interjút le is állították - tette hozzá.

Nicolás Maduro

Nicolás Maduro

Fotó: MTI

A televízió azt közölte, hogy a forgatócsoportot az interjú után három órán keresztül fogva tartották az elnöki palotában, elvették a felvett anyagot és személyes holmijaikat is. Később a hattagú forgatócsoport szabadon távozhatott.

A venezuelai elnöki hivatal bejelentette, hogy a forgatócsoportot kedden kiutasítják az országból. Jorge Rodríguez venezuelai tájékoztatási miniszter a Twitteren azzal vádolta meg az Univisiont, hogy egy „olcsó showműsorra” utazott.

Venezuelában hetek óta politikai válság: több ország már nem Madurot ismeri el elnöknek, viszont még mindig ő gyakorolja a hatalmat a katonaság felett.

Figyelmébe ajánljuk