Újabb október 7-én elhurcolt túsz holttestét találta meg az izraeli hadsereg Gázában

  • narancs.hu
  • 2023. december 15.

Külpol

A 28 éves férfit a határ közelében rendezett zenei fesztiválról rabolták el a Hamász terroristái.

Az izraeli hadsereg (IDF) újabb izraeli túsz holttestét azonosította és szállította Izraelbe a Gázai övezből – jelentette a katonai szóvivő péntek reggel.

Az MTI beszámolója szerint az IDF a huszonnyolc éves tel-avivi Elia Toledanó holttestére bukkant. Őt október 7-én rabolták el az övezet melletti zenei fesztiválról, amelyet megtámadtak az iszlamista Hamász szervezet fegyveresei. A fesztiválon történt mészárlásban legkevesebb háromszáznegyvenhét civilt és tizenhét, az eseményt biztosító rendfenntartót gyilkoltak meg a szélsőségesek.

A holttestet a katonai hírszerzés és egy harci egység közösen találta meg, majd egészségügyiek, igazságügyi szakértők, a katonai rabbikar, valamint az izraeli rendőrség illetékesei azonosították. A hadsereg nem részletezte a fiatal férfi halálának körülményeit. Jelenleg százharmincnégy Izraelből október 7-én elrabolt túsz van a Hamász és más iszlamista szervezetek fogságában a Gázai övezetben. Közülük húszat megöltek, és a Hamász őrzi a holttestüket.

Csütörtökön Benjamin Netanjahu miniszterelnök és az övezetbe hurcoltak családtagjainak képviselői is találkoztak a Nemzetközi Vöröskereszt elnökével, Mirjana Spoljaric Eggerrel, akit arra kértek, hogy gyakoroljon nyomást az iszlamista Hamász terrorszervezetre a Gázába hurcolt túszok érdekében, és biztosítsa meglátogatásukat, életmentő gyógyszerek eljuttatását hozzájuk. Benjamin Netanjahu miniszterelnök emellett szűk hadikabinetének tagjaival csütörtökön Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval is megbeszélést folytatott a hadsereg tel-avivi főhadiszállásán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.