Ukrajna nagy orosz támadásra számít 2023 elején

  • narancs.hu
  • 2022. december 16.

Külpol

Mert hamarosan befejeződik az októberben mozgósított orosz katonák kiképzése.

Az ukrán hadvezetés arra számít, hogy Oroszország a jövő év elején nagyobb támadást fog indítani Ukrajna déli részén, de akár Kijev felé is – írja a Telex többek közt az Economist információja alapján.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt mondta, egyre több bizonyíték utal arra, hogy Oroszország újabb offenzívát készít elő.

Erre azért is lehet szerinte számítani, mert az októberben besorozott 300 ezer orosz katona kiképzése hamarosan befejeződik. A támadást az ukránok a Donbaszban, Ukrajna déli részén várják, de azt is számításba vették, hogy a támadók megint megpróbálkoznak azzal, hogy elérjék Kijevet. Az egyik verzió szerint az oroszok már január-februárban megindulnak, de az is elképzelhető, hogy csak tavasszal. 

Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy a támadók újból megpróbálkoznak Kijev elfoglalásával.

Az oroszok egyelőre rakétáikkal érik el az ukrán fővárost. Pénteken hajnalban is robbanásokra ébredt az ország, reggel pedig a DTEK energiavállalat közölte, hogy a becsapódott rakéták miatt áramkimaradásokra kell számítani Kijevben. Vitalij Klicsko polgármester ehhez azt tette hozzá, hogy a vízellátás is akadozik a városban.  A rakéták most két embert öltek meg Ukrajnában, és öten – köztük két gyerek – megsérültek.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk