Ukrajnába készül Ursula von der Leyen

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Külpol

Még nem tudni, mikor. Zelenszkijjel folytatta le az idei első hivatalos telefonhívását.

Hamarosan Ukrajnába látogat Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – számolt be tervezett útjáról a Twitteren. Bejegyzésében emellett arról írt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetést.

Von der Leyen közlése szerint ez volt az idei első telefonhívása, amelynek során biztosította Zelenszkijt arról, hogy teljes mellszélességgel kiáll az ukrán nép mellett az Európai Unió.

Támogatjuk hősies küzdelmüket. A harcot a szabadságért és a brutális agresszió ellen.

– írta az elnök. Hozzátette, hogy a télen generátorok, villanykörték, menedékek és iskolabuszok mellett "erős pénzügyi segítséget" is nyújt az EU Ukrajnának, és hamarosan indul a 18 milliárd eurós támogatási csomag átutalása havi részletekben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk