Ukrajnának fel kell pörgetnie a hazai fegyvergyártást

  • Narancs.hu
  • 2023. október 15.

Külpol

A volt külügyminiszter szerint a gázai események még Ukrajna előnyére is válhatnak  – már ami a hadiipart illeti.

Pavlo Klimkin egykori ukrán külügyminiszter nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy új szakaszába lépett az orosz-ukrán háború, részben amiatt, hogy az izraeli konfliktus miatt háttérbe került az Ukrajnában zajló háború – írja a Telex a  New York Times nyomán.

„Az egész geopolitikai környezet sokkal diverzebbé, kuszábbá vált.”

Ukrajnának fel kell lépnie Oroszország azon szándékával szemben, hogy megakadályozzák: az európai és amerikai szövetségeseik továbbra is fegyverrekkel lássák el őket, mondta. Ukrajnában fel kell pörgetnie a hazai fegyvergyártását, hogy fel tudjon készülni a háború elhúzódására és az Ukrajnára irányuló nemzetközi figyelem lankadására, tette hozzá.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője úgy látja: talán befolyásolja az Ukrajnának szánt katonai támogatásokat, ha gyorsan befejeződnek a harcok Gázában. De egy elhúzódó konfliktus esetében biztosan probléma lesz abból, hogy nem csak Ukrajnát kell fegyverekkel és lőszerrel ellátni, mondta. Ugyanakkor Klimkin szerint a gázai események még Ukrajna előnyére is válhatnak, mivel az újabb konfliktus ráirányíthatja a nyugati országok figyelmét a hadiipari fejlesztésekre, amiből Ukrajna is profitálthat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk