Ukrán külügyi szóvivő Orbánnak: Ukrajna területe változatlan

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 29.

Külpol

Oleg Nikolenko a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára reagált.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban beszélt arról, hogy az ország jelenleg területi háborúban van, „így azt sem tudjuk, mekkora a területe”.

A miniszterelnök megjegyzésére reagálva Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

„Pozitív fejleményként értékelem, hogy Magyarország miniszterelnöke aggódik Ukrajna EU-csatlakozása miatt. Tájékoztatjuk, hogy Ukrajna területe változatlan, továbbra is a nemzetközileg elismert határok veszik körbe.”

A 24.hu emlékeztetett, az ukrán tisztviselő nem először reagál Orbán-interjúra. Korábban a miniszterelnök Tucker Carlsonnal folytatott beszélgetését követően szólalt meg, mondván, „nem tudjuk, hogy megy ez Magyarországon, de Ukrajna nem kereskedik sem területeivel, sem szuverenitásával.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk