Üvegkalitkába zárta magát egy bolgár ultrafutó

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 30.

Külpol

Szenvedélybeteg fiatalok gyógyítására gyűjt, két hétig.

Több mint két hétre üvegkalitkába zárta magát vasárnap egy szófiai parkban Krassze Georgiev bolgár ultramaratonista, hogy olyan fiataloknak gyűjtsön pénzt, akik függőséggel küzdenek.

„Próbára akarom tenni magam. Meg akarom mutatni, hogyan változik valaki, ha dobozba zárják” – mondta a sportoló.

A szófiai Nemzeti Kultúrpalota előtt felállított doboznak, melybe Georgiev vasárnap költözött be, három fala teljesen átlátszó üvegből van. Egy ágy van benne és egy futópad. Georgiev a bent töltendő 15 nap alatt sem könyvhöz, sem telefonhoz, sem számítógéphez nem fér hozzá, és mindennap csak 30 percet beszélhet a kint lévőkkel.

„Ez nem fizikai kísérlet, hanem pszichológiai” – magyarázta a hosszútávfutó.

Az összegyűjtött pénzt különféle függőségekkel, alkohol-, kábítószer-, energiaital- vagy közösségimédia-problémákkal küzdő 18 év alattiak támogatására fordítják majd.

Georgiev az Északi-sarkvidéktől Kambodzsáig mintegy 30 ultramaratont futott már végig, és teljesítette a kaliforniai Halál völgyében tartott, 217 kilométeres távfutást is. 2019-ben 1200 kilométert futott Bulgáriában, Észak-Macedóniában és Albániában, hogy arra ösztökélje az érintett országok kormányait, építsenek jobb minőségű infrastruktúrát, hogy az emberek közelebbi kapcsolatba kerülhessenek egymással.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk