Varsóban tízezrek tüntetnek a kormány ellen

  • narancs.hu
  • 2023. október 1.

Külpol

Az utóbbi évtizedek legnagyobb ellenzéki tiltakozása lehet.

Több tízezer ember gyűlt össze Varsó központjában egy kormányellenes tüntetésen, írja a Reuters nyomán a telex.hu. Lengyelországban két hét múlva lesznek választások, és bár közvélemény-kutatások szerint a PiS megnyerheti a szavazást, küzdhet a többség megszerzéséért, mert rengetegen elégedetlenek a megélhetési költségek emelkedésével és a demokratikus fékek és ellensúlyok eróziójával.

Az ellenzék azt reméli, hogy ez lesz az elmúlt évtizedek eddigi legnagyobb kormányellenes tüntetése, és ösztönözni fogja a választókat a szavazásra.

Nagy változás következik. Ez Lengyelország újjászületésének jele

– mondta Donald Tusk, a Polgári Platform (PO) vezetője a varsói központban összegyűlt tömegnek.

Tusk, az Európai Tanács egykori elnöke azt mondta: a PiS célja lehet, hogy Lengyelország kilépjen az Európai Unióból. Ezt a párt egyébként tagadja. Tusk szerint ez a választás döntő fontosságú a kisebbségek és a nők jogai szempontjából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk