Véget értek a béketárgyalások, folytatódik a háború

  • narancs.hu
  • 2022. február 28.

Külpol

A felek a fővárosaik felé vették az irányt, hogy felkészüljenek a tárgyalások folytatására. 

Az orosz és ukrán delegáció befejezte a fehérorosz-ukrán határon tartott tárgyalásokat, amelyek célja a béke megteremtése volt – írja a BBC. Mindkét fél visszatér a fővárosába, hogy konzultáljon a tárgyalások második fordulójáról, amelyre a következő napokban kerülhet sor. 

A lap megjegyzi, a hétfői találkozót megelőzően nem voltak nagyok a várakozások a béke megteremtését illetően. Ukrajna tűzszünetet és orosz kivonulást akart, amíg az orosz tárgyalók arról beszéltek, hogy olyan megállapodást kötnek, „amely mindkét fél érdekeit szolgálja”. 

Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó közlése szerint bizonyos területeken már felseljenek a döntések, de mielőtt ezek ténylegesen megvalósulnának, a felek visszatérnek konzultálni. Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja azt mondta, a két delegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el és hozzátette az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.