Videófelvétel arról, ahogyan egy brit miniszter megráncigál egy aktivistát

  • B.P.M
  • 2019. június 21.

Külpol

Eljárás indult ellene.

Vizsgálat indult egy magas rangú brit politikus ellen, aki egy csütörtöki, londoni rendezvényen megráncigált a Greenpeace aktivistáját - írta meg a CNN.

 

„Ösztönösen reagáltam” - magyarázta a helyzetet Mark Field külügyminiszter, aki szerint a vendégek fenyegetve érezték magukat, pedig a cikk szerint békésen viselkedett és fegyvere sem volt az aktivistának.

„Szilárdan megragadtam a behatolót, hogy a lehető leggyorsabban eltávolítsam őt a teremből. Nagyon sajnálom, ami történt, feltétlenül elnézést kérek tőle, ha lehetőségem adódik rá. Úgy éreztem, hogy határozottan kell cselekednem a jelenlévők biztonsága miatt” - fogalmazott.

A politikus eljárást kezdeményezett maga ellen. A rendezvényre az aktivista piros ruhába érkezett, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a klímaváltozás fontosságára.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?