VSquare: Tusk és Fiala kiabált Orbánnal, Fico csendben ült

  • narancs.hu
  • 2024. március 8.

Külpol

A V4-ek kormányfőinek múlthéti találkozóján.

A V4-ek négy kormányfője a Prágában tartott találkozójukon zárt ajtók mögött akarta tisztázni, hogy Magyarország miért blokkolta korábban Svédország NATO-csatlakozását és az EU Ukrajnának szánt támogatását – írja a VSquare hírlevele alapján a Telex.

A megbeszélésre rálátó források szerint a vita olyan heves volt, hogy

Petr Fiala cseh miniszterelnök és Donald Tusk lengyel miniszterelnök kiabált Orbán Viktorral, miközben a szlovák kormányfő, Robert Fico csendben ült.

Két kormányhoz kötődő cseh forrás arról számolt be, hogy a vita „nagyon heves volt”, a megbeszélés emiatt el is húzódott. Olyannyira, hogy az előre beharangozott sajtótájékoztató időpontját is későbbre tolták. A találkozó után egyébként maga Orbán Viktor is úgy nyilatkozott, hogy ez volt a visegrádi négyek 52. találkozója, amin miniszterelnökként részt vett, de ez volt az egyik legnehezebb is. Hozzátette, ugyanakkor nagyon ritka, intellektuálisan és politikailag is izgalmas vitában vett részt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.