Trump elítélt korábbi főtanácsadójával találkozott Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2024. március 7.

Külpol

A washingtoni magyar nagykövetségen beszélgetettek.

Orbán Viktor a washingtoni magyar nagykövetségen találkozott Steve Bannonnal, Donald Trump korábbi elnöki főtanácsadójával – derült ki Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár X-bejegyzéséből (korábban Twitter).

Kovács a posztban – amelyhez egy, a találkozón készült képet is csatolt – azt írta: „A találkozó kihangsúlyozta a Magyarország és az Egyesült Államok közötti konzervatív párbeszéd és együttműködés erősítésére irányuló folyamatos erőfeszítéseket.”

A találkozóval kapcsolatban a hvg.hu emlékeztetett, Bannont, aki 2016-ban Trump kampányfőnöke volt, 2020-ban tartóztatták le, miután az ügyészség azzal vádolta meg, hogy személyes költségei fedezésére fordította annak a 25 millió dollárnyi magánadománynak egy részét, amelyet az Egyesült Államok és Mexikó közötti fal felépítésére gyűjtöttek, és amelyből egymillió dollárt kapott egy nonprofit szervezeten keresztül. A vádbeli bűncselekmények alapján a volt elnöki tanácsadót akár húszéves börtönbüntetéssel is sújthatták volna, de Trump elnöki kegyelemben részesítette.

Később a Kongresszus megsértése miatt is vádat emeltek ellene, mert megtagadta a tanúvallomást a 2021. január 6-i capitoliumi zavargások után, amelyeknek szervezője volt. Emiatt 2022 októberében négy hónap börtönbüntetésre és 6500 dolláros pénzbüntetésre ítélték. Orbán ekkor is kiállt mellette.

A miniszterelnök amerikai útja során pénteken ellátogat Floridába is, ahol Donald Trumppal találkozik a volt elnök ottani birtokán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk