Zelenszkij autóbalesetet szenvedett, de komolyabb sérülés nélkül megúszta

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Külpol

Az ukrán elnök szerdán Izjum városban tett meglepetésszerű látogatást.

A Harkiv megyéből hazatérő Volodimir Zelenszkij ukrán elnök autója Kijevben összeütközött egy másik járművel, de a balesetnek nem volt komolyabb sérültje - közölte csütörtökön hajnalban az elnök szóvivője.

Szerhij Nyikiforov szóvivő a Facebookon jelentette be, hogy az elnök autójával egy személygépkocsi ütközött össze az ukrán fővárosban. A másik jármű vezetőjét Zelenszkij orvosi csapata elsősegélyben részesítette, majd mentőautóval kórházba szállították - tette hozzá.

Az orvosok megvizsgálták az elnököt, aki Nyikiforov közleménye szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket. A szóvivő hozzátette, hogy a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Zelenszkij szerdán Izjum városban tett meglepetésszerű látogatást, amelyet korábban az országot támadó orosz erők tartottak ellenőrzés alatt. Az elnök végignézte, ahogy a kék-sárga ukrán zászlót felvonták a városi tanács elszenesedett épülete előtt.

A Reuters tudósítása szerint az ukrán elnök arról beszélt, hogy "az ukránok elleni népirtás bizonyítékai" vannak, majd hozzátette: "Rendfenntartóinkhoz már most bizonyítékok érkeznek arról, hogy a megszállók gyilkosságokat, kínzásokat és emberrablásokat hajtanak végre".

Csak pusztítottak, csak lefoglaltak, csak deportáltak. Elpusztított falvakat hagytak maguk után, némelyikben egyetlen ház sem maradt meg

- mondta Zelenszkij a videóbeszédében.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk