Zelenszkij győzelemnek nevezte az uniós döntést

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Külpol

Moldova köztársasági elnöke pedig azt írta, megtiszteltetés, hogy Ukrajnával együtt kezdhetik el a csatlakozási tárgyalásokat.

„Ez győzelem Ukrajnának. Győzelem egész Európának. Győzelem, amely motivál, inspirál és megerősít” – írta az X-en Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hírre reagálva, miszerint csütörtökön délután az uniós állam- és kormányfők egyhangúlag úgy határoztak, megkezdi az Európai Tanács a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával. 

Az ukrán elnök később újabb bejegyzést tett közzé a közösségi oldalon. Ebben köszönetet mondott mindenkinek, aki ezért a döntésért dolgozott és segített: „Gratulálok minden ukránnak ezen a napon. Gratulálok Moldovának is, és személyesen Maia Sandunak. Történelmet azok írnak, akik nem fáradnak bele a szabadságért való küzdelembe.”

Moldova köztársasági elnöke, Maia Sandu, ezt írta: „Moldova ma új lapot nyit, mivel az EU zöld utat adott a csatlakozási tárgyalásoknak. Ma érezzük Európa meleg ölelését. Köszönjük a támogatásukat, és az utunkba vetett hitüket. Elkötelezettek vagyunk az EU-tagsághoz szükséges kemény munka mellett. Moldova készen áll arra, hogy megfeleljen a kihívásnak.”

Utóbb hozzátette: „Megtiszteltetés, hogy Ukrajnával és Zelenszkij elnökkel együtt járhatjuk az uniós csatlakozási utat. Nem lennénk ma itt, ha Ukrajna nem tanúsított volna bátor ellenállást Oroszország brutális inváziójával szemben. Induljunk el együtt ezen az úton, hogy egy még erősebb, még egységesebb Európát építsünk.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk