Zelenszkij szerint Moszkva még az idén puccsra készül Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Külpol

Az elnök nem először beszélt a „Majdan-3” nevű tervről.

Moszkva még november-decemberben kormányváltás akar Ukrajnában – mondta Volodimir Zelenszkij a brit Sunnak adott interjújában.

A 444.hu szemléje szerint az ukrán elnök hozzátette, a puccsnak neve is van, „Majdan-3”. 2013-ban napra pontosan 10 évvel ezelőtt, november 21-én kezdődtek Európa-párti tüntetések Kijiv főterén, a Majdanon, 2014 februárjában pedig már számos halottal járó összecsapások helyszíne volt a tér.

Zelenszkij szerint az oroszok minden lehetséges eszközt felhasználnak az eltávolítására.

Az állítólagos puccs híre ennek ellenére nem különösebben aggasztja, mivel annyi merényletet kíséreltek meg ellene, hogy már nem is számolja. Arra a kérdésre, hogy kiadná-e a parancsot az orosz elnök elleni merényletre, Zelenszkij kitérő választ adott. „Háborúban állunk, Ukrajnának minden joga megvan arra, hogy megvédje szülőföldjét” – mondta. A „Majdan-3”-ról egyébként még november 13-án írt egy ukrán lap, és Zelenszkij is beszélt már róla egy Bloombergnek adott interjúban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk