Sörösüveggel vágtak fejbe egy holland szélsőjobboldali politikust egy bárban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 21.

Külpol

Thierry Baudet októberben Belgiumban szenvedett agyrázkódást, miután egy esernyővel támadtak rá.

Hétfő este, két nappal a választások előtt támadás érte Thierry Baudet szélsőjobboldali holland politikust, a Fórum a Demokráciáért (FvD) nevű párt vezetőjét. A politikusnak egy választási kampányrendezvényen kellett volna részt vennie, amikor a támadás történt.

Pártja közlése szerint a támadó egy sörösüveggel többször fejbe vágta Baudet-t támadója egy bárban az észak-hollandiai Groningenben.

Szemtanúk szerint a támadó azt kiabálta, hogy „végeztem a fasizmussal”. Baudet fejsérüléseket szenvedett, és a groningeni egyetemi kórházba szállították kezelésre – közölte az FvD az X-en (korábban Twitter). Az incidensben egy biztonsági őr is megsebesült, a rendőrség szóvivője szerint egy embert őrizetbe vettek. A támadásról több felvétel is készült, amelyek azóta elterjedtek a közösségi médiában.

Thierry Baudet-t októberben is megtámadták a belgiumi Ghentben. A szélsőjobboldali politikus a ghenti egyetemen egy diákszervezet által szervezett konferencián tartott előadást, amikor támadója egy esernyővel többször fejbe vágta. Baudet kisebb agyrázkódást szenvedett.

(Címlapképünkön: Thierry Baudet, a FvD vezetője beszédet mond a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások elleni tüntetésen Hágában 2021. május 16-án. Fotó: MTI/EPA/ANP/Phil Nijhuis)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk