Zelenszkij szerint történelmi jelentőségű lehet ez a hét

  • narancs.hu
  • 2022. június 20.

Külpol

Az ukrán elnök úgy látja, az orosz hadsereg intenzívebben fog támadni, demonstratív jelleggel.

„1991 óta kevés olyan életbe vágó döntés született Ukrajnával kapcsolatban, mint amit ezen a héten várunk” – mondta vasárnap késő esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Szerinte „történelmi jelentőségű hét előtt állunk”, mivel az Európai Uniós tagállamok a héten döntenek majd Ukrajna tagjelölti státuszáról, amit az Európai Bizottság múlt hét óta hivatalosan támogat.

Zelenszkij szerint az orosz hadsereg intenzívebben fog támadni a héten, demonstratív jelleggel, ami „nemcsak Ukrajna, hanem más európai országok ellen is irányul”.

Azt mondta, az oroszok egyesítik erőiket Zaporizzsja térségében, Harkiv irányába, és ismét célba vették az üzemanyag-ellátást. „Erre is válaszolni fogunk.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.