A szombathelyi püspök befogadott egy terhes afrikai menekültet, akit kiraktak volna a budapesti szállásáról

  • narancs.hu
  • 2018. április 21.

Lélek

Székely Jánosék abban is segítettek, hogy a kameruni nőnek legyen hol megszülnie a kisfiát. De nem csak őket karolta fel a Szombathelyi Egyházmegye.

A Nyugat.hu-val közölte Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye vezetője, hogy a közelmúltban több keresztény menekültet is befogadtak, köztük egy kameruni nőt, akinek nem volt hová mennie, miután kirakták őt a budapesti szállásáról, egy kollégiumból. Székely Jánosék elintézték, hogy Szombathelyen szülhessen a nő, aki a világra hozott kisfiával együtt jól van, minden bizonnyal továbbállnak az édesapához, ő Németországban dolgozik.

Az egyházmegye befogadott egy Eritreából elmenekült nőt, illetve egy négytagú pakisztáni családot is. A család időközben vízumot kapott, „tanulgatnak magyarul, keresik a helyüket az itteni katolikus közösségekben” – írta Székely János a Nyugat.hu-nak, majd megjegyezte: „Hálásak vagyunk azért, hogy legalább egy kicsit segíthettünk abban, hogy egy kisgyermek békés körülmények között megszülethessen, egy édesanya visszatérhessen a szerettei körébe, egy család pedig új, szabadabb életet kezdhessen.”

Székely János korábban azt is bejelentette, hogy szívesen vendégül látja azokat a menekült gyerekeket, akiket korábban Őcsényben nem fogadtak. Arról nincs információnk, hogy ez azóta megtörtént-e.

Orbán Viktor sokkot kap, ha meglátja, mit javasol a kormánynak a szombathelyi megyés püspök

Székely János leírta, hogy mire lehetne költeni a focira is elfolyó pénzt. A Facebookon közölt egy hosszabb írást a szombathelyi megyés püspök, amelyben azt boncolgatja, hogy milyen a család és a gyermekvállalás helyzete ma Magyarországon. A Nyugat.hu talált rá a bejegyzésre, amelyben Székely János egészen furcsa ötletekkel is előállt, ilyen például az, amikor arról értekezik, hogyan lehetne csökkenteni az abortuszok számát.

Figyelmébe ajánljuk