Elmarad az idei Református Egységnap, Balog Zoltán ügye lehet a háttérben

  • narancs.hu
  • 2024. április 12.

Lélek

Mindeközben a hitelességi válság és a szervezeten belüli feszültségek miatt keresztelőket mondanak le, sorra lépnek ki egyháztagok a reformátusok közösségéből.

Határokon átívelő ünnepre készült az erdélyi és magyarországi református egyház, de elmarad a 2009 óta rendszeresen megtartott Egységnap írja a Szemlélek. A lap szerint a program lemondása mögött egyértelműen Balog Zoltán és a kegyelmi ügy okozta feszültség áll. Az eredetileg májusra tervezett esemény házigazdája Debrecen lett volna.

A Szemlélek szerint az ünnep lemondása csak a jéghegy csúcsa, a Balog okozta hitelességi válság és a szervezeten belüli feszültségek miatt

keresztelőket mondanak le, sorra lépnek ki egyháztagok a reformátusok közösségéből. Van, akit retorzió ér, olyanok is vannak, akik egészen addig felfüggesztették a református egyházat szolgáló tevékenységüket, amíg a vallási vezetők megnyugtató megoldást nem találnak a Balog Zoltán által előidézett hitelességi krízisre."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk