Karácsony: ez a megbékélés éve lesz

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 6.

Lélek

A főpolgármester újév alkalmából köszöntötte a zsidó közösséget.

Ma kezdődik a rós hásáná vagyis a zsidó újév. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán úgy fogalmazott, a budapestieknek "és a szerves részüket képező fővárosi zsidóságnak" is küzdelmes, áldozatokkal járó időszakra kell visszatekintenie, de az előttünk álló év a megbékélés, a megnyugvás ideje lesz.

Karácsony bejegyzésében szeretettel, barátsággal és szolidaritással teli új évet kívánt a zsidó közösségnek. A koronavírus-járvány nemcsak az emberi kapcsolatokat, hanem a közösségek szolidaritását is próbára tette - írta, kiemelve: most, hogy a járvány elleni küzdelem sikeressége az emberek döntésein múlik, ismét felértékelődik a közösség ereje, hiszen "ezeket a döntéseket nemcsak önmagunkért, hanem szűkebb és szélesebb közösségünk érdekét figyelembe véve kell meghoznunk".

Hozzátette: egymás tisztelete, az empatikus, felebaráti hozzáállás a másik emberhez nem csak a járvány idején kínálja a túlélés, a megerősödés lehetőségét. Szerinte ez az egyetlen járható út az élhető jövő felé.

Az emberi élet törékenységével, a világ sűrűsödő bizonytalanságaival csak együtt, egymással összekapaszkodva lehet szembenézni - írta a főpolgármester, aki úgy fogalmazott: "ha a hasonlót, ha a közöst keressük a másikban, és nem tesszük ki magunkat a békétlenek szűklátókörűségének, az mindannyiunk boldogulására válik".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk