Megváltozik a koronavírus-járvány miatt a katolikus misék menete

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 31.

Lélek

Állítólag véglegesen.

Megváltoztatják a katolikus misék menetének egy pontját a győri egyházmegyében, és valószínűleg hamarosan országosan is kötelezővé teszik a változtatást – írjaSzemlélek blog.

Ezidáig mikor a szertartás végéhez közeledve a pap azt mondta, hogy „Köszöntsétek egymást a béke jelével”, az emberek azt válaszolták, hogy "Legyen békesség köztünk mindenkor!", majd kezet fogtak a közelükben állókkal.

A járvány miatt most megváltozik a szöveg, és a pap majd arra kéri az embereket: Engesztelődjetek ki szívből egymással!"

Mivel hivatalosan nem közöltek információt a változásról, a portál megkérdezte a győri egyházmegye papjait, akik megerősítették az információt, és arról tájékoztattak, hogy hamarosan nem csak az ő egyházmegyéjükben módosul a misekönyv szövege.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.