Segítőpont nyílt a Mammutban a gyakori öngyilkosságok miatt

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Lélek

Az elmúlt 13 évben heten lettek öngyilkosak a bevásárlóközpontban. 

Megnyílt egy segítőpont a budapesti Mammutban, jelentette be Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A bevásárlóközpontban az elmúlt években gyakorivá váltak az öngyilkosságok.

„Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával” – írta a Facebookon Őrsi.

A tájékoztatás szerint SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított, az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont [at] gmail [dot] com e-mail címen. Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat.

„Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória” – sorolta a segítőket a polgármester.

A II. kerületi polgármester a hó elején egyeztetést kezdeményezett a Mammut bevásárlóközpont üzemeltetőivel, hogy biztonságosabbá tegyék a bevásárlóközpontot, ugyanis az elmúlt 13 évben heten lettek öngyilkosak itt.

Legutóbb július végén ugrott le egy ember az épület tetejéről, ő a helyszínen meghalt.

Korábban külön csoportot állít fel a Mammut annak érdekében, hogy megakadályozza a további öngyilkosságokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.