120 millió euróra nő az Eurojackpot maximális nyereménye

  • narancs.hu
  • 2022. február 16.

Lokál

Március végétől hetente kétszer, kedden és pénteken húzzák a számokat.

Az Eurojackpot indulásának 10. évfordulóján vezetik be a változásokat: március 25. után hetente kétszer, a szokásos péntek mellett kedden is lesz húzás, a lottójáték maximális jackpotjának az összege pedig a jelenlegi bruttó 90 millió euróról bruttó 120 millió euróra (kb. 43,2 milliárd fotintra) nő.

Az euro-jackpot.net értesülése szerint ezzel egy időben módosul a játékszabály is: a fő táblán továbbra is 5 számot kell bejelölni 1 és 50 között, a két ún. Euró-számot viszont az eddigi 10 helyett 12 szám közül kell kiválasztani. Emiatt változik a találatok esélye is: például a telitalálat megütésének a lehetősége az eddigi 1:95 344 200-ról 1:139 838 160-ra csökken. A szelvény ára – legalábbis euróban – az eddigi marad.

Az Eurojackpot ezzel minden tekintetben egy szintre lép a nagyobbik (és régebbi) európai lottóval, a 2004-ben indult EuroMillionsszal. Az Eurojackpot első húzását 2012. március 23-án rendezték hét résztvevő országgal. Néhány szabály – és ezzel a nyeremények összege – az idők folyamán módosult (például kezdetben csak 8 Euró-szám volt), és nőtt az Eurojackpothoz csatlakozók száma is, ma már hivatalosan 18 európai országban elérhető ez a fajta lottó. Magyarországon 2014 őszétől lehet játszani, itthoni szervezője a Szerencsejáték Zrt.; az első hazai 5+2-es telitalálatra 2017 februárjáig kellett várni, akkor egy magyarországi játékos bruttó 22 569 527 eurót nyert.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk