16 éves korig ingyen lehet buszozni Szombathelyen

  • narancs.hu
  • 2024. január 23.

Lokál

Az önkormányzat áprilistól szeretné bevezetni a diákoknak ezt a kedvezményt.

A szombathelyi közgyűlés csütörtökön várhatóan úgy dönt, hogy áprilistól ingyenes lesz a közösségi közlekedés a tanköteles korhatárig, tehát 16 éves korig – írja a nyugat.hu.

A kezdeményezésről kedden tartott sajtótájékoztatót Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester.

A héten arról határoznak a képviselők, hogy februárra részletes tervet dolgoznak ki a kedvezmény igénybe vételéről. A számítások szerint 7410 szombathelyi lakcímmel rendelkező tanuló ülhet föl ingyen áprilistól a Blaguss cég helyijárataira. Ehhez a diákoknak  várhatóan regisztrálniuk kell az önkormányzatnál, tanúsítványt kapnak, amelyet felmutatva megkapják a bérletüket a jegypénztáraknál. 

Bár az Éljen Szombathely! frakció a kezdeményezés mögött áll, a polgármester szeretné elérni, hogy a közgyűlés egyhangúlag döntsön ebben az ügyben. 

 

 

A címlapkép forrása a Blaguss Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk