Módosították a Budapest-bérlet megállapodást: március után sem szűnik meg

  • narancs.hu
  • 2024. január 24.

Belpol

A használhatósága a MÁV, a Volán és a HÉV vonalain, ha esetleg addig nem születik megegyezés Lázár János tárcája és a főváros között.

Lázár János közlekedési miniszter és a MÁV eddigi közlése alapján úgy tűnt, hogy

a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az állami közlekedési cégek szerződése a Budapest-bérleteknek a Volánbusz Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. érintett budapesti szakaszain való felhasználhatóságáról automatikusan megszűnik március 1-től, de egy nemrég történt szerződésmódosítás alapján ettől végülis nem kell tartani

– írja a 24.hu. A lap szerint a felek közti, tavaly év végi átmeneti szerződésben nincs nyoma annak, hogy március 1-jével megszűnne az agglomerációs közlekedésről szóló megállapodás hatálya. Annyi volt benne csupán, hogy ez akkor történne meg, ha elérnek egy bizonyos értékhatárt, de ezt a BKK közlése szerint egy január 17-i módosítás megszüntette. Így eszerint csak akkor szűnik meg a szerződés, ha valamelyik fél 30 napos határidővel felmondja azt, de egyelőre ezt senki nem jelezte. Vagyis

az eddig nem ismert szerződésmódosítás révén márciustól – amíg a kormány és a főváros meg nem állapodik az új tarifákról – változatlan maradhat a szolgáltatás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.

Két tűz között

Az amerikai demokraták sokáig egységesen támogatták Joe Biden külpolitikáját. Ám a gázai háború miatt a demokraták közt törésvonalak alakultak ki, s ez megnehezítheti Biden kampányát. Ha közvetlenül nem is befolyásol sok szavazatot, a háború elhúzódása elbizonytalaníthatja az elnök támogatóit, és megkérdőjelezheti politikai teljesítményét is.

 

A szabotázs ára

  • Zádori Zsolt

80 milliárd az eddigiekért, és 400 millió minden újabb nap késlekedésért – példátlanul magas bírságot rótt ki az Európai Unió Bírósága, mert a lassan négyéves ítéletét nem hajtotta végre a magyar állam. Bármit is mond a kormány, most nem a hazai menekültpolitikát ítélték el, hanem a magyar jogállamiságról mondtak lesújtó ítéletet.