30 centis hó Simonfán, hármas ütközés Lébénynél

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Lokál

Csütörtök estig még sokfelé esni fog a hó.

Egy felettünk kavargó „hidegcseppnek” és a tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklonnak köszönhető az Időkép.hu beszámolója szerint a Mikulás-napi havazás, amely szerdán először Magyarország nyugati felén alakult ki. 

A Dunántúlon sok helyen 10-15 centi vastag a hótakaró – a Somogy megyei Simonfán a 30 centit is elérte –, és a csapadék kelet felé mozog. 

 

 

Közben az északkeleti határnál, Csenger közelében 8 fok is volt szerdán, és még a nap is sütött. 

 

 
 Szabolcs Péter Sakkozók című behavazott szobra Zalaegerszegen 2023. december 6-án. Fotó: Katona Tibor / MTI
 

A havas úton megcsúszott szerda hajnalban az M7-es autópályán egy kamion a Somogy megyei Holládnál, lesodródott az útról, felborult. A sofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet – tudósított az rtl.hu.

Bőszénfánál sem sérült meg senki, amikor egy tartályos kamion, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze, szintén havas úton. 

Szerda délután az M1-es autópályán –már havas eső esett – a Győr-Moson-Sopron megyei Lébénynél egy kisteherautó belerohant az előtte lévő kamionba, majd a mögötte érkező autó is beléjük csapódott. A kamion és a személyautó vezetője nem sérült meg, a kisteherautó sofőrjét azonban kórházba kellett vinni súlyos fejsérülés miatt.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a havazás folytatódik csütörtök estig, sokfelé. Hétvégére megnyugszik a légkör, de az ég felhős marad, és párás, ködös idő várható.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.