Életet mentett a börtönőrmikulás Győrvárnál

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Lokál

Szijj főtörzsőrmester áramtalanította a fának ütközött kocsit, segített kiemelni a sofőrt, akit sikerült újraéleszteni. 

Fának ütközött egy furgon kedden délután a 74-es főúton, Győrvárnál. A kocsi eszméletlen állapotban lévő vezetőjének egy börtönőr segített, aki a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe tartott mint Mikulás, csomagokat vitt az ott dolgozók gyerekeinek. 

Szijj Marcell főtörzsőrmester a BVOP közleménye szerint a harmadik autós volt, aki megállt a baleset helyszínén. A tiszthelyettes bekapcsolta bv-s kisbusza kék villogóját a többi autósnak figyelmeztetésül, az összetört furgon felgyűrődött motorházteteje alatt hozzáfért az akkumulátorhoz, levette a sarukat, áramtalanította az autót. A másik két sofőr segítséget hívott.

A főtörzsőrmester megvárta a tűzoltókat, mentőket, rendőröket, és amíg a mentőhelikopter odaért, a mentők keze alá dolgozott.

A furgon vezetőjének újraélesztéséért több mint egy órán át dolgoztak, sikerrel. 

A börtönőrmikulás korábban megtanulta és évenként gyakorolja az újraélesztést, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaként pedig számos szituációs gyakorlaton vett részt – tudta, hogy mit kell tennie. Az összetört furgonból kiemelt sérültet a hordágyon egy mentő, egy rendőr, egy tűzoltó és ő, a büntetés-végrehajtási dolgozó vitte ki az árokpartról az úttestre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk