Mennyiért lehetünk forradalmárok?

  • narancs.hu
  • 2014. október 25.

Lokál

Ötvenhatos akar lenni? Mindez ma már csak pénzkérdés. Körülnézünk a netes bolhapiacokon, hogy mennyiért és milyen forradalmi cuccokat lehet beszerezni.

Dobtáras géppisztoly

Kedvencünk egy 1943-as szovjet darab, amit tulajdonosa így hirdet: „Gyönyörű bezsírozott II. világháborús Orosz PPS41 eladó, dobtárral, ami szintén zsírpapírba becsomagolt gyári zsírozású!” Különös ugyan, hogy 71 éves fegyver „tökéletes raktári állapotú, sose használt, 100%-ig hibátlan, rozsdamentes darab!”, de mivel úgyis hatástalanítva van, nem mindegy? A lényeg, hogy „felhúzható, elcsettinthető, szétszerelhető”. Nem tisztünk eldönteni, hogy megér-e minimum 60 ezer forintot (ennyi a kikiáltási ára, de 68-ért azonnal elvihető), de mi csak tippet adunk, eszünk ágában sincs forradalmárnak öltözni.

false

 

false

 

ÁVH-s bőrkabát

43 ezerért a hülyének is… Csak nehogy meglincseljék. A cucc egyébként legalább 5 kiló, és ha ehhez még felvesszük a dobtáras Sztálin-jézuskát, akkor kizárólag erős testalkatúak figyelmébe ajánlhatjuk.

false

 

 

Viharkabát

Tornából felmentettek is nyugodtan viselhetik, röplapozáshoz ideális. Ez a hibátlan darab csak 2800-at kóstál. A géppisztollyal ellentétben ez tényleg makulátlannak tűnik.

false

 

Svájci sapka

Nem is esernyő. 2990-ért újonnan árusítanak „régi” sapót, ami már csak azért is jó hír, mert a használt cuccok között nem találtunk megfelelő darabot.

false

 

 

Csepel teherautó

Kétségtelenül a leghúzósabb tétel, 400 ezer körül csak roncsot kapunk, 800 ezer környékén viszont már olyat, amivel lehet menőzni a falu határában, az 1 millió 350 ezressel pedig a Köztársaság téren is. Igaz, hogy csak 1956-nál fiatalabb kocsikat árulnak, de nyugalom! Az 1970 körül gyártott platósok is megteszik, akkoriban ugyanis évtizedekig gyártottak ugyanolyan modelleket. Pláne a komcsi országokban.

false

 

Kiegészítők

A korabeli menetrendet, igazolványt, karszalagot azoknak ajánljuk, akik annak ellenére ügyelnek a részletekre, hogy ez súlyos ezrekbe is kerülhet.

false

Figyelmébe ajánljuk