Aggasztja a kormányt a Gozsdu udvar közbiztonsága, ezért beavatkozik

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Lokál

Új rendőrörsöt és rendőri erő biztosítását is belengették a Magyar Közlönyben.

A kedd este megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét, ezután pedig arra jutott, hogy be kell avatkoznia a helyzetbe. A rendelet hozzátette:

különös tekintettel a Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvények aggasztják őket.

A rendelet arra kéri Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg Belső-Erzsébetváros területén egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét. Pintér Sándor belügyminisztert pedig arra kapott felkérést, hogy „Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt biztosítsa”.

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere korábban is szorgalmazta, hogy több rendőr legyen az úgynevezett bulinegyedben. A közlöny megjelenése után sajtótájékoztatót is jelentett be szerda délelőttre „Legyen több rendőr Belső-Erzsébetvárosban! – Megérkezett a kormány válasza” címmel.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk