Alföldi Róbert nyitja meg a Heti Betevő jótékonysági tárlatát

  • narancs.hu
  • 2017. november 23.

Lokál

2013 karácsonyán kezdődött. A Kisüzem szakácsai megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek a vendégek ételre-italra, miközben annyi embernek okoz gondot a napi betevő. A megdöbbenést tett követte: a bulinegyed összefogott, a szórakozóhelyekre kihelyezett perselyekbe bedobott pénzből bőven kijött egy nagy fazék meleg étel ára.

A következő vasárnap a Kisüzem szakácsai 50 adag ételt vittek a közeli Klauzál térre és néhány barátjukkal ki is osztották azokat a környékbeli rászorulóknak. A vasárnapi ételosztás immár hagyomány. Hétről hétre újabb éttermek, kocsmák, önkéntesek csatlakoztak, és egyre szaporodott a perselyek, az adományozók, és persze a sorban álló vendégek száma is. Az éttermi minőségű, bőséges, húsos étel és az önkéntesek által készített házi sütemények a Heti Betevő védjegyévé váltak.

false

 

Fotó: Facebook

Azóta a HB egyesületté nőtte ki magát, az ország több pontján is megtalálhatók. Továbbra is kizárólag önkéntesekkel dolgoznak, politikától és egyházi szervezetektől függetlenül, civilként, kizárólag adományokból finanszírozva az ételosztás összes költségét.

A Heti Betevő Egyesület budapesti csoportja 2017. november 24. és december 3. között második alkalommal rendezi meg online jótékonysági művészeti aukcióját. A Living Gallery-ban látható kiállítást Alföldi Róbert nyitja meg – az ő műveire, akárcsak a kiállítás többi tételére a Heti Betevő Facebook-oldalán lehet licitálni.

false

Az aukción szereplő, kiállító művészek: Baksai József, Bánki Ákos, Esterházy Marcell, Evgenyíj Somarov (Csonka Sára), Fenyő Ági, Gál Krisztián, Gáspár Annamari, Gesztelyi-Nagy Zsuzsa, Hafner Móni, Horváth Győző, Jakobovits Lili, Kentaur, Kleb Attila, Klimo Péter, Köves Éva, Lőrinczi Krisztina, Mészáros Bori. Mészáros Géza, Nagy Gábor, Oláh Norbert, Palman Zsuzsi, Ruskó Márton, Rutkai Bori, Simon Kaci, Solt András, Szabó Gábor, Szabó László, Szakolczai Kriszta, Szász Zsuzsi, Szüts Miklós, Takács Máté, Vázsonyi János, Vetlényi Zsolt, Szunyoghy Viktória, Vojnich Erzsébet, Z. Szabó Zoltán.

Vojnich Erzsébet festménye

Vojnich Erzsébet festménye

 

A megnyitó időpontja: 2017. november 24., 17:00 óra

A kiállítást megnyitja: Alföldi Róbert

Zenél: Darvas Kristóf

Helyszín: Living Gallery, Nagydiófa utca 34.

Figyelmébe ajánljuk