Annyi szemetet termelt a Sziget, mint egy egész kerület

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Lokál

11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a fesztivál helyszínéről.

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik. A hétfőn befejeződött, a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. Hozzátették, ez megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális hulladék mennyiségével.

„Mondhatjuk, hogy a fesztivál alatt egy új kerülettel bővültek a társaság feladatai” – fogalmaztak.

Kiemelték, hogy a Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a munka a szigeten: a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk