Ismét földrengés volt Romániában

  • narancs.hu
  • 2023. március 20.

Lokál

A földmozgást Magyarországon is érezni lehetett.

Közel egy hónap eltelte után újabb, magyar idő szerint 15 óra 2 perckor a Richter-skála szerinti 4,9-es erősségű földrengés volt a Gorj megyei Olténiában - írta hétfőn a Transtelex. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgást nem csak Kolozsváron, de még Magyarországon is érezni lehetett.

A román Országos Földfizikai Intézet adatai szerint a rengés epicentruma 16 kilométer mélyen volt, 16 kilométerre délnyugat-romániai Târgu Jiutól, 66 kilométerre Drobeta-Turnu Severintől, 84 kilométerre Dévától és 70 kilométerre Vajdahunyadtól.

Legutóbb február közepén rázta meg a térségét két rengés, egy 5,2-es erősségű február 13-án, és egy 5,7-es erejű február 14-én.

(Címlapképünk illusztráció )

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk