Árhullám: a Petőfi Rádió is elköltözött az A38-ról

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 27.

Lokál

A megáradt Duna miatt most nem lehet biztonságosan megközelíteni a hajót.

Elhagyni kényszerült az A38-at a Petőfi Rádió – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel.

A Duna magas vízállása miatt a Kunigunda útján álló gyártóbázison készülnek a következő napokban a Petőfi Rádió műsorai. Az intézkedést a munkatársak és a műsorszolgáltatás biztonsága tette szükségessé, az A38 Hajón lévő stúdiók infrastruktúráját a levonuló árhullám nem veszélyezteti.

A 700 centimétert meghaladó vízszint miatt lehetetlenné válhat az A38 biztonságos megközelíthetősége a budai alsó rakpartról, ezért a hét végéig ismét az MTVA székházában lévő stúdiókból szól a Petőfi Rádió. Az áthelyezés feltételei műszaki és műsorkészítési oldalról is biztosítottak, így az adások zavartalanul folytatódnak, és a hallgatók továbbra is élvezhetik a Petőfi Rádió műsorát.

Hangsúlyozták: a hajó elhagyása csak átmeneti, a kényszerű átköltözés nem érinti a műsorszolgáltatást, de a munkatársak és az adásbiztonság mindenek felett áll. Az árhullám levonulása után ismét az A38 Hajón készülnek a Petőfi Rádió műsorai.

A címlapkép december 27-én készült Budapesten, a Duna-parton. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk