Az egyre gyakoribb kilakoltatásokra hívja fel a figyelmet Alföldi Róbert, Hajdu Szabolcs, Parti Nagy Lajos, Sárosdi Lilla és Schilling Árpád

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 28.

Lokál

A lakhatási válságról szóló Lakásmenet apropóján.

A Város Mindenkié csoport 8. alkalommal rendezi meg felvonulását a lakhatáshoz való jogért, mely célja többek között, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi lakhatási válságra, a családok tömeges kilakoltatására, a hajléktalan embereket diszkrimináló törvényekre.

"Mert lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet."

Évente több ezer kilakoltatás történik, idős, beteg emberek és gyermekes családok kerülnek az utcára. A kilakoltatások során sokszor gyerekeket választanak el szüleiktől, akik így állami gondozásba kerülnek, ahonnan felnőttként kikerülve sokan hajléktalanná válnak.

A videóban az ismert megszólalók, Alföldi Róbert, Bíró Kriszta, Hajdu Szabolcs, Gyabronka József, Lang Györgyi, Parti Nagy Lajos, Pálos Hanna, Sárosdi Lilla, Schilling Árpád, Török-Illyés Orsolya olyan kilakoltatással kapcsolatos megtörtént élethelyzeteket mesélnek el, amikkel A Város Mindenkié csoport több éves munkája során találkozott.

Figyelmébe ajánljuk