A józsefvárosi önkormányzat most épp lakossági panaszra hivatkozva éjszakára záratná be az Aurórát

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 29.

Lokál

De a hely egyelőre nem zár be.

Jó ideje törekszik a VIII. kerületi önkormányzat arra, hogy végre bezárathassa az Aurórát, amelyet minimum veszélyes „baloldali mozgalmi központként” tartanak számon.

A baloldali és civil programkínálatáról is ismert Aurórát most épp este 10 és hajnali 6 között záratná be a józsefvárosi önkormányzat – ez derült ki a hely számára egy pénteki hivatalos értesítőből, amelyben a józsefvárosi jegyző azt írja, lakossági panaszok miatt a jelzett időben nem tarthat nyitva a hely kocsmarésze, az Auróra Kioszk.

A kulturális programokat, koncerteket szervező szórakozóhely viszont megfellebbezte a döntést, ezért egyelőre nem kell bezárniuk a jogerős döntésig.

Az Auróra szerint a legújabb bezárás mögött egyetlen önkormányzati munkatárs akciója áll, aki 200 lakótól szerzett be panaszt a hely ellen.

A hely üzemeltetői azt állítják, biztonsági őr felügyeli az utca csendjét az épület előtt nagyobb programoknál, és a rendszeresen arra járőröző közterület-felügyelők is csak elenyésző számban bírságoltak meg vendégeket hangoskodás miatt.

Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

Az aurórások megszokták a vegzálást, optimisták. Ám az underground helyeknek egyre nehezebb Budapesten.

Figyelmébe ajánljuk