Az ördög karácsonykor sem alszik: csokimikulásokat semmisített meg a Nébih

  • narancs.hu
  • 2019. december 13.

Lokál

A borok alkoholtartalma mindenhol megfelelő volt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az idei decemberi ellenőrzést a karácsonyi vásárokon kezdte meg. A közlemény szerint „az országos mustra általános tapasztalata, hogy a korábbi évek időszaki ellenőrzéseinek eredményeként az élelmiszer-vállalkozók már számítanak a hatósági kontrollra.“

A Nébih borászati felügyelői 5 budapesti helyszínen 19 kitelepült forgalmazó működését és termékeit ellenőrizték az első héten: 284 ital tényleges alkoholtartalmát vizsgálták, mely megnyugtató eredménnyel zárult, a feltüntetett és a mért adatok megegyeztek.

Azonban az egyik Békés megyei piacon több kilogrammnyi jelöletlen ömlesztett szaloncukrot, bonbont és csokimikulást kellett megsemmisíteni, a hajdúnánási piacon nagy tételben forgalmazott édességeknél pedig a magyar nyelvű jelölés és az árusításhoz szükséges dokumentumok hiányoztak, emiatt folyamatban van a bírság kiszabása, közölte a hatóság.

A Nébih Állami Halőri Szolgálata 27 halboltban több mint 18 tonna halterméket ellenőrzött, és ismeretlen eredet miatt 126 kg haltermék megsemmisítését rendelte el.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Figyelmébe ajánljuk