Az útra menekülnek a vadak a dunai árhullám elől

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Lokál

Baja és Pörböly között az 55-ös mellett állnak a szarvasok.

Forgalomkorlátozást (60km/h) vezettek be szeptember 20-án, pénteken az 55-ös főúton a Baja és Pörböly közötti szakaszon, és csak motoros rendőrök felvezetésével lehetett közlekedni a vasárnapra és a hétfőre virradó éjszakán. 

Ez összefügg a Duna levonuló árhulláma elleni védekezéssel és azzal, hogy a Duna árterében élő vadak a magaslatokra húzódnak a víz elől. Ilyen magaslat a főút és környezete is. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrének sisakkamerája szombaton éjjel megdöbbentő felvételt készített a főúton az autók között átbotorkáló őzről, valamint a szalagkorlát túloldalán, a rézsűn álló szarvasokról.

Az előrejelzés alapján a Duna Bajánál szeptember 23-án, hétfőn este tetőzik, az ottani mérce szerinti 915 centiméteres vízállással.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk