Balatoni sétányt neveznének el Kóbor Jánosról

  • narancs.hu
  • 2021. december 27.

Lokál

Az Omega menedzsere az együttesnek emlékoszlopot szeretne állítani.

Jövőre ünnepelte volna megalakulásának hatvanadik évfordulóját az Omega, de Benkő László zeneszerző, billentyűs és Mihály Tamás basszusgitáros után december 8-án az énekesét, Kóbor Jánost is elveszítette az együttes, amely zenekarként valószínűleg nem működik tovább. Trunkos András menedzser ezért azt tervezi, hogy – a rajongók kérésének megfelelően – létrehoznak egy emlékhelyet az Omegának.

A Bors írása szerint a menedzser azt mondta, az emlékhellyel tovább építi a zenekar örökségét. Egy sétányt képzelt el, ahol fát ültetnek, és állítanak egy oszlopot, amelyen az omega betű lesz csupán.

A sétányt – amely Kóbor János nevét viselné – Balatonaligára képzelte el Trunkos András, mert Mecky ott töltötte a nyarakat, vitorlázással. „Ezeket a pillanatokat imádta (...), hiszen a ringó vízen a kedvenc hobbijának élhetett, ott nyugalom volt és csönd, és körülötte volt a szerető családja. Kislánya, Léna, aki még csak 14 éves, és felesége gyakran elkísérték őt hajútjaira, de Mecky fiáról, Kóbor Dánielről is tudni lehet, hogy imádja a Balatont, hiszen a tó környékén, családi házban neveli kisebb gyermekeit” – mondta Trunkos András.

A menedzser azt nyilatkozta a Borsnak, hogy végig fogja járni a hivatalos utat tervének megvalósítása érdekében, kerül, amibe kerül.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk