Baromi hideg lesz

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 8.

Lokál

A BM államtitkára közölte, hogy hétfő este 8 órától életbe lép a vörös kód. Kell az usanka.

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fülöp Attila közölte: az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben. Az államtitkár kiemelte: a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény - fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül - köteles befogadni a bajba jutott embereket.

A meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.

Fülöp Attila szerint a hajléktalanellátóknál van férőhely, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos. Az államtitkár arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormányzati felületeken - tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk