Bécsben a tömegközlekedő utasok is részt vennének a csomagszállításban

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 9.

Lokál

Így 20 százalékkal csökkenne a kiszállítással kapcsolatos üvegházhatású gázok kibocsátása.

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien utasait is bevonná az interneten rendelt csomagok szállításába, így 20 százalékkal lehetne csökkenteni a kiszállítással kapcsolatos üvegházhatású gázok kibocsátását - áll Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében. 

Mint írják, a csomagot az indulási megállóban lévő csomagboxból vennék fel az utasok és az érkezési megállóban lévő boxba kézbesítenék.

A Wiener Linien és a Frauenhofer Austria kutatóintézet megvalósíthatósági tanulmányt készített arról, hogy hajlandóak lennének-e az utasok a futárkodásra. A felmérésben több mint hatezren vettek részt és pozitívan fogadták az ötletet.

A legtöbben reggel hat és kilenc, illetve délután öt és este nyolc óra között vállalnák a futárkodást. Mivel csúcsidőben szállítanák a csomagokat, csak kisebb méretűeket tudnának magukkal vinni.

A megkérdezettek nyolcvan százalékát nem érdekli, hogy mit szállít, háromnegyedük pedig elvárna némi ellentételezést a szolgálataiért. A Wiener Linien most azt vizsgálja, hogy mi lehetne a díjazás - írták.

A következő fázisban - nyár elején - már a gyakorlatban is kipróbálnák az ötletet, hogy teszteljék, milyen formában lehet a legjobban megvalósítani - írták a közleményben, megjegyezve, hogy tavaly 113 millió csomagot rendeltek interneten a bécsiek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk