Bevágódott egy másik autó ablakán az elütött őz

  • narancs.hu
  • 2023. július 8.

Lokál

A vad a hátsó ülésen alvó gyerekek közé repült be Kisunyomnál, négyen sérültek meg. A másik sofőr elhajtott.

Nyaraló litván családot ért súlyos baleset pénteken este 11 körül a 86-os főúton, a Vas megyei Kisunyom közelében – tudósít a nyugat.hu.

A család BMW-je Körmend felől Szombathely felé haladt. Szemből egy egyelőre ismeretlen márkájú magyar kocsi közeledett. Az az autó elütött egy elébe ugró őzet, olyan erővel, hogy a vad nekirepült a szemből haladó litván kocsinak, berobbant a szélvédőn át, a kocsit vezető férj és felesége között, a hátsó üléstámla állította meg. A vad szerencsére a gyermekülésbe szabályosan bekötött kislány és a mellette ülő, tíz éves bátyja közé csapódott.

A gyerekek aludtak.

Az apa súlyosan megsérült, de a család többi tagját is összevágták a szilánkok és az őz darabjai. A lelki megrázkódtatás sokkal nagyobb, hiszen a sötétben egy ideig azt sem tudták, mi történt velük.

Az őzet elsőként elütő autó is megrongálódhatott, mert a nyugat.hu írása szerint a sofőr az ütközés után megállt, visszament az elütés helyszínére, megkereste leesett rendszámát és továbbhajtott. Azt nem lehet tudni, észrevette-e a súlyos balesetet, de a helyszínen kellett volna maradnia.

A mentés ideje alatt terelni kellett a forgalmat, és az egyik arra haladó autó majdnem elütötte a sárga mellényben, lámpával forgalmat irányító rendőrnőt. 

A nyugat.hu emlékeztet, idén februárban hasonló balesetben szerzett sérülésébe halt meg a Magyar Közút egyik munkatársa. Zalaegerszeg és Bagod között egy személyautó vadat ütött el, az állat átrepült a szemből érkező kisteherautóba, amelynek 36 éves sofőrje a fején sérült meg, és a kórházban halt bele a sérülésbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.