Birkafelvonulás volt Madridban

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. október 21.

Lokál

A legeltetési útvonalak védelmében.

A vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért rendeztek felvonulást a spanyol fővárosban vasárnap. Mintegy 1600 birka lepte el a madridi utcákat.

A Leonból érkezett merinói juhokból és kecskékből álló, kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.

A belváros legfőbb turistalátványosságain, a Puerta del Solón, a Plaza de Cibelesen, a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, azt helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve.

A felvonulást lelkesen fotózó, bámészkodó tömeg kísérte, a pásztoroknak leginkább velük akadt dolguk, ugyanis rengetegen próbálták megsimogatni az állatokat.

A birkafelvonulást 25 éve rendezik meg minden ősszel Madridban, hogy felhívják a figyelmet a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására.

Spanyolországot több mint 125 ezer kilométer hosszan szelik át ezek az útvonalak, nem egyet közülük több mint 600 éve használnak. Egy részükre veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

 

Figyelmébe ajánljuk