Budakalász is véget vetne a kontroll nélküli betelepülésnek

  • narancs.hu
  • 2023. július 6.

Lokál

Új építési szabályokon dolgozik a város.

Az elmúlt években 20 százalékkal bővült Budakalász lakosságszáma, ezért a várost vezető önkormányzatban többségben lévő civil egyesület egyik fő választási ígérete volt, hogy véget fognak vetni a kontroll nélküli betelepülésnek.

Az infrastruktúra, az utak, a bölcsődék és óvodák, az egészségügyi szolgáltatások nem képesek követni azt a mértékű betelepülést, ami Budakalászon zajlott.

Péterffy Gábor polgármesteri kabinetvezető az InfoRádióban azt mondta: nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz-e, ha növekszik a lakosság, hanem az, hogy fel van-e arra készülve a város.

"Budakalász esetében egyértelműen a nem a válasz, de ez nem új keletű, és

már évtizedekkel ezelőtt voltak olyan hangok, hogy megtelt a város és nem tud több betelepülőt fogadni

– tette hozzá. A településen 12-13 ezer fős a lélekszám, ami 20 évvel ezelőtt még 8 ezer körül volt.

A bővülés megfékezésére új helyi építési szabályzatot alkotnak, amit várhatóan az év végén fogadhat el a helyi képviselő-testület. A munka során felmerültek olyan javaslatok, hogy

több mint 37 hektárral kellene csökkenteni a beépítésre szánt területet

– közölte a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

Korábban az érdi városvezetés döntött egyelőre ideiglenesen az építkezések korlátozás mellett, az új betelepülők számának megfékezésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk