Egy kis nyírségi kft.-re bízta a kukaholding az országos szemétdíj-behajtást

  • narancs.hu
  • 2018. november 13.

Lokál

Szemét ügy.

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma nincs annak a kis nyírségi cégnek, amivel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződést kötött: a cégnek százezer ügyfél díjfizetési ügyét kell átvennie, írja a 24.hu.

A megbízásra azért volt szükség, mert a nagy kukaholding számlázási rendszerével komoly gondok voltak és tartozások halmozódtak fel. A cikk szerint egy idő után a nyilvántartásuk is megbízhatatlanná vált és le is mondtak a behajtásról. Megbízták inkább az állami Díjbeszedő Holding Zrt.-t, de aztán érthetetlen módon a 2016-ban csak 19 milliós forgalmat bonyolító Pepp and Cars Kft. is betársult, noha korábban főleg élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

A balkányi székhelyű Pepp and Cars aztán alvállalkozókkal szerződött, azok további alvállalkozókat bíztak meg, a végeredmény egy áttekinthetetlen cégháló lett: kft.-k, bt.-k és egyéni vállalkozások tulajdonába került a kukaholding több százezer ügyfelének több személyes adata és esetleges pénztartozása.

A 24.hu megkérdezte a Díjbeszedő Zrt. vezérigazgatóját, Kálmán Lászlót, mit tudott a korábban kis vidéki kft., amit az állami monstrum nem, milyen üzleti előnyöket reméltek a bevonástól, választ azonban nem kaptak.

A Pepp and Cars-nak még honlapja sincs, a portál nagy nehezen a cég tulajdonosának házastársát érte el. Kiderült, hogy ő a cég ügyvezetője és a megyei szintű alvállalkozója is egy személyben. Törő Norbert azonban szintén nem volt közlékeny.

Figyelmébe ajánljuk