Egy igazgató kiírja a faliújságra azoknak a nevét, akik intőt kapnak

  • narancs.hu
  • 2017. december 30.

Lokál

A megalázás kis magyar körei.

A Független Diákparlament (FDP) számolt be a Facebook-oldalán arról, hogy egy, a Tatabányai Szakképzési Centrum által Komáromban fenntartott szakgimnáziumban (korábbi szakközépiskola) hogyan él vissza a jogaival az igazgató. A Diákparlament azt írja, „sajnos rendszeressé vált, hogy az igazgató az alapvető kötelezettségeit elhanyagolva, vagy a jogszabályokkal ellentétes módon elvégezve, autoriter magatartását ezzel fenntartva végzi munkáját”.

Több példát is felsorolnak, melyek közül a legmeglepőbb talán az, hogy az FDP leírása szerint az iskolai faliújságra – mely egyébként az iskola egyik legforgalmasabb pontján, a bejárattal szemben található – kiírják azoknak a teljes nevét és osztályát, akik bármilyen vétségeket követtek el.

false

Fotó: Facebook/Diákparlament

false

Fotó: Facebook/Diákparlament

false

 

Fotó: Facebook/Diákparlament

A beszámoló szerint a meg nem nevezett intézményvezető a diákság vádjait elutasította, a helyi diákönkormányzat jogai pedig „igencsak háttérbe vannak szorítva, amin a vezetőség változtatni sem kívánkozik”.

A cikk megjelenése után a Független Diákparlament felől jelezték, hogy a posztban is említett iskolát ugyan a Tatabányai Szakképzési Centrum tartja fenn, de az intézmény nem Tatabányán, hanem Komáromban van.

Figyelmébe ajánljuk